Behaglig värme 


Nu är maskineriet nere i källaren hos föräldrarna installerad och klar. Tänk att man kan sno värme från grundvattnet så…  Etanolen som skickas 160 meter ner i marken är 2 grader, när den kommer upp igen är den 7 grader och med hjälp av värmepumpar så kommer vi kunna jobba upp värmen till 50 grader. Nu kommer föräldrarna ha behaglig värme hemma och framförallt hela tiden. 

De eldade med pellets förut och en sådan brännare stannar ju av när en viss temperatur har uppnåtts i pannan och sedan drar den igång igen när tempen när för låg. Dessutom var själva brännaren gammal så den kunde lägga av lite närsom, när detta hände på vintern… Ja, då kunde man vakna på morgonen och det var 15 grader i huset. This ain’t gonna happen again!

Värmepumpen som nu är installerad för bergvärme kommer gå 24/7. Nu ska elementen i huset luftas bara så man får in vatten i dem igen eftersom systemet tömdes inför installationen. 

Annons

Lämna en kommentar / Leave a comment

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s