De 10 världens mest farligaste platser för kristna


2014 har vi upplevt den absolut största förföljelse av kristna som världen inte sett make till sedan Sovjetunionens fall för tjugo år sedan.

bild2 Orginisationen ”Open doors” utger en lista varje år som visar de länder där motståndet mot evangeliet och förföljelsen av kristna är som störst.

Open doors berättar, att under de 24 år dom har arbetat med förföljda kristna runt om i världen, har vi i 2014 upplevt den absolut största förföljelse av kristna som världen inte sett make till sedan Sovjetunionens fall för tjugo år sedan. Man räknar med att cirka 100 millioner kristna är förföjda runt om i världen, och att det är en tendens som bara är stigande.

Nordkorea i topp

För trettonde året i rad är det Nordkorea som är det land i världen där förföljelsen av kristna är störst. Sedan följer länder som Somalia, Irak och Syrien.

Hela listan följer här:

  1. Nordkorea
  2. Somalia
  3. Irak
  4. Syrien
  5. Afghanistan
  6. Sudan
  7. Iran
  8. Pakistan
  9. Eritrea
  10. Nigeria

Förföljelse och diskriminering i kristna länder

Även om förföljelsen är dominerad och störst i Afrika och muslimska länder, är det också en stigande tendens där vi även ser förföljelse i kristna länder. David Curry som är VD för Open doors säger:

”The 2015 World Watch List” visar att ett svindlande antal kristna blir offer för intolerans och våld på grund av sin tro, och tvingas till att vara mer anonyma med sin tro.”

Annons

Lämna en kommentar / Leave a comment

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s