Till alla som frågat om min sjukdom:


Min kropp värker, min kropp är stel, jag tittar mig i spegeln och jag känner inte igen mig själv för att jag går upp i vikt även om jag i princip inte äter något alls, mitt hår har blivit tunnare och sprödare, jag fryser så jag skakar, ibland känns det som att jag kokar, min hjärna befinner sig i en ”dimma” dagligen, jag har högt blodtryck, jag är galet trött. Jag får tvinga mig att gå upp och jag får tvinga mig att hålla mig vaken, jag somnade av ren utmattning härom veckan och sov 15 timmar i ett streck. Vissa nätter kan vara totalt sömnlösa på grund av att jag mår illa. Ibland skulle man nog kunna tro att jag har afasi för att talet sluddrar. Jag har en hemsk autoimmun hormonbrist sjukdom som jag inte ens önskar min värsta fiende.

När det gäller sköldkörteln och om man har antikroppar (TPOak) mot den… Ett TSH över 2.5 s k a medicineras och då bör läkaren skriva ut både Levaxin och Liothyronin (Lio). Saker och ting kan gå fel på cellnivå i kroppen som inte Levotyroxin (Levaxin) kan fixa. Jag äter Levaxin och har gjort i ca fem månader. Jag ska dock se till att få övergå till Lio så fort som möjligt.

”Att enbart titta på nivåerna i blodet är som att räkna alla lastbilar på vägarna, men inte ta reda på om lasten kommer fram.” Citat dr Helena Rooth Svensson

Annons

2 tankar på “Till alla som frågat om min sjukdom:

  1. Hej!! Känner igen mycket i detta du skriver. Du skriver på ett bra sätt! Mitt problem började i samband m min tredje graviditet. Men med klåda, konstiga utslag på händer o fötter. Klådan har blivit bra men tröttheten dimman i huvudet o min torra hårbotten är kvar! Provat oändliga sorter m schampon. Som du skriver det syns inte utanpå men känns inge vidare att ha detta! ///Emma

    Gilla

    • Kolla upp sköldkörteln så du kan komma under behandling. Det är inte helt enkelt att ställa in rätt dos på medicinen och detta tar tid, det brukar ta 1-2 år innan man känner sig frisk men, när du är rätt medicinerad så kommer du att må såå mycket bättre. Jag kanske missuppfattade dig och du har redan fått diagnosen Hypotyreos… Ligg på läkarna som en igel, mår du inte bra trots att alla prover är bra så kräv att få göra en biopsi på sköldkörteln för att få se hur det står till.

      Gilla

Lämna en kommentar / Leave a comment

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s