Det går framåt – sakta, men säkert


Jag blev kanonsjuk i januari. Åkte in till akuten för att jag inte mådde bra alls. Mitt blodtryck var 230/130 och mitt hjärta slog långsamt – 55 slag per minut. Efter att doktorn försäkrat sig om att jag inte hade fått en blödning eller propp i hjärnan genom att skicka mig på magnetröntgen så skrevs jag ut samma kväll vid 23.30 (10 timmar senare) pga platsbrist, trycket hade då gått ner till 180/100 ish.

Efter att jag skrivits ut så åkte jag till mor och far i Småland. Jag kom hem till Uppsala igen i juni och jag fick diagnosen Hypotyreos, innan behandlingen hade hunnit börja så åkte jag in till akuten igen för att jag mådde så fruktansvärt dåligt.

2014-07-14 påbörjade jag min Levaxinbehandling med 25 microgram/dag. Jag gick ett recept för ett helt år så jag fortsätter på den även om dosen nu är upp i 50 microgram/dag, jag tar två av dessa tabletter alltså. När behandlingen började var TSH värdet 9,90 (referens 0,1-2,5 för en frisk person) och nu är den nere på 5.83, vi får se vad värdet är vid nästa blodprov och då får jag veta om dosen behöver höjas till 75 microgram/dag eller inte.

Levaxinbehandlingen är livslång.IMG_2130.JPG

Annons

Lämna en kommentar / Leave a comment

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s