Bugatti Veyron…


Bugatti Veyron

Bugatti Veyron

Bugatti Veyron är den dyraste moderna bilen i världen med ett pris på cirka 10 600 000 svenska kronor. *suck* Det är ju en himla snygg bil… Världens snabbaste dessutom!

Den accelererar 0-100 km/h på 2,5 sekunder, 0-200 km/h på 7,3 sekunder, 0-300 km/h på 16,7 sekunder och 0-400 km/h på 55,6 sekunder. Fordonet har en toppfart av 431km/h, vid vilken bilen färdas 113 m/s. Vid denna fart suger motorn i sig 45 000 liter luft per minut (vilket är mer än vad en människa andas in på fyra dagar) och bilen förbrukar en full tank, 100 liter bensin, på 12 minuter.

Däcken bör bytas efter omkring 15 minuter i denna fart på grund av friktionen och slitaget den gett upphov till. En ny uppsättning däck kostar ca 17 000 amerikanska dollar. Bilens bromsförmåga vid toppfart gör att den bromsat in till stillastående efter drygt 350 meter.

Jag får se till att bli rik helt enkelt för jag vill ha den bilen.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Annons

Lämna en kommentar / Leave a comment

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s