Man får veta att man lever ibland och ibland blir man påmind om att man inte är odödlig.


Den 27 januari fick jag åka in akut till sjukhuset med yrsel, extrem huvudvärk, dimsyn och ett tryck över bröstet. Jag kopplades till EKG direkt men det var inget fel på pumpen, den gick som en klocka. Blodtrycket däremot… HJÄLP! Den var och sniffade på trädtopparna, den låg på 230/130 när jag kom in. Efter en hel dag på akuten med tillhörande magnetröntgen för att se om trycket orsakat någon propp eller blödning i hjärnan så fick jag åka hem när trycket hade gått ner till 159/93. Dagen efter så var jag inbokad hos en ögonläkare för en kontroll av ögonbotten för att se om trycket hade orsakat skador på ögonen.

Här är jag nu då – hemma. Får anpassa mig efter det faktum att jag har problem med blodtrycket. Nu till en början så blir det inte så mycket mer träning än långa promenader för att inte belasta blodkärlen. Kosten kommer jag lägga om, jag käkade på tok för mycket halvfabrikat förut. Min kost får bli mer LCHF-ish, som den var förut, en gång i tiden.

Jag fick blodtrycksmedicin utskrivet men jag ska se till så att jag blir helt medicin fri.

# Ur detta framträder Melanie 2.0

Annons

Lämna en kommentar / Leave a comment

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s