Den ursprungliga svenskan


Alla vet ju att Finlands Svenskan är den ursprungliga svenskan och att Sverige Svenskan är en fjolligare variant på det hela.  Här gör den svenska journalisten Fredrik Lindström en djupdykning i svenska dialekter, bland annat då grundsprååtsi. Tyvärr så pratar jag själv numera den fjolligare varianten av svenska, dels var jag bara 9 år när jag flyttade till Sverige med mina föräldrar och sedan så blev jag mobbad för min ”knasiga” dialekt i skolan.

Mycket nöje!

Annons

Lämna en kommentar / Leave a comment

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s