Katten känner igen din röst – men bryr sig inte


Din katt känner igen din röst – men väljer att ignorera den i de flesta fallen. Det har japanska forskare nu kommit fram till enligt The Independent. Genom att spela upp inspelningar av deras ägares röst kunde de konstatera att de helt enkelt inte bryr sig, trots att de vet att det är husse eller matte som kallar.

De två japanska forskarna har studerat 20 katter när de var ensamma hemma. När huset var tomt passade de på att spela upp inspelningar av flera olika röster som kallade på katterna – varav en av deras ägares. Resultatet: När ägarens röst spelades upp noterade forskarna en viss aktivitet hos katten, bland annat genom att röra huvud, öron och svans. De japanska forskarna konstaterar att de alltså känner igen sina ägares röster.

Djur med integritet
Nu drar man slutsatsen att katterna inte aktivt svarar på tillrop om ägaren inte är inom synhåll – till skillnad från hundar som kan komma springande när de kallas på, skriver The Independent. Studien drar slutsatsen att beteendet kan vara rotat i katternas ursprung som självständiga djur med stor integritet.

Källa: Expressen

Annons

Lämna en kommentar / Leave a comment

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s