Korinthkanalen


På två ställen över Korinthkanalen finns sänkbara broar. Broarna har två körfält för bilar och ett gångfält i mitten. När sänkbroarna "öppnas" sänks brospannen 8 m under vattenytan. Den stora fördelen med sänkbroar är båtarna som ska passera dem kan vara hur höga som helst.

På två ställen över Korinthkanalen finns sänkbara broar. Broarna har två körfält för bilar och ett gångfält i mitten. När sänkbroarna ”öppnas” sänks brospannen 8 m under vattenytan. Den stora fördelen med sänkbroar är båtarna som ska passera dem kan vara hur höga som helst.

Annons

Lämna en kommentar / Leave a comment

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s